Het gaat echt gebeuren!

Het is echt, het gaat echt gebeuren! Ineens is het al bijna zover! Wij emigreren naar Italië!

 

Een jaar geleden, na de geboorte van onze jongste zoon Noël, zeiden we tegen elkaar: als we nog eens iets in het buitenland willen doen dan moeten we dat binnen nu en 3 jaar gaan doen. Onze kinderen zijn nu nog klein, nu kan het. Laten we het komende jaar de tijd nemen om uit te zoeken wat we echt willen, waar we naartoe willen en wat de mogelijkheden zijn.

 

Daar begon onze zoektocht. We hadden bij de start maar 2 criteria: een goed klimaat en een veilige omgeving voor de kinderen. Er zijn verschillende opties voorbij gekomen... Een baan op Curacao met surfen als nieuwe hobby, of misschien wel Tenerife. Maar al snel kwamen we tot een conclusie: we willen samen iets doen, samen met ons gezin. Niet een baan buitenshuis en de kinderen bij de opvang. Maar samen als gezin iets moois opbouwen.

 

Het idee van een camping was geboren. Maar waar? Spanje? Nee, aan de kust te duur en in het binnenland te heet en dor. Frankrijk? Nee, al behoorlijk verzadigd qua toerisme. Italië? Ja, dat klinkt best goed! Al zoekende kwamen we in de regio Le Marche uit. Al waren we hier beiden nog nooit geweest, het leek ons een prachtige regio die voldeed aan onze wensen. Heerlijk klimaat, nog niet verzadigd qua toerisme en een veilige omgeving voor de kinderen.

 

In maart zijn we er naartoe gevlogen voor onze eerste zoektocht naar een mooie plek. Samen met een makelaar hebben we allerlei panden bekeken... nou ja vooral bouwvallen.. Veel panden leken ideaal op het plaatje maar in het echt? Veel te afgelegen, of onbereikbaar door steile weggetjes, of enorme bouwvallen die je beter kunt slopen dan opnieuw opbouwen.


Maar tijdens deze reis vonden we ook ons eigen prachtige paradijsje. Een mooi stuk grond met camping bestemming aan een idyllisch beekje met heel veel mogelijkheden! Voor mij liefde op het eerste gezicht. Voor Wim-Martijn duurde het even tot het 2e bezoek, maar toen was hij ook om. Hier zien we mogelijkheden voor een mooie camping, hier willen we wonen!

 

En toen ging het snel! Of nou ja, soms leken dingen ook wel weer lang te duren! Maar in de zomer was ons huis verkocht, na de zomer onze plannen voor de camping goedgekeurd en eind september zijn we met onze 2 oudste jongens, Ezra en Marcus, opnieuw er naartoe gevlogen!

Opnieuw de bevestiging: hier willen we wonen en een camping starten! Wat een prachtige omgeving, geweldig lieve mensen, heerlijk eten en super fijn klimaat! En wat biedt deze campinggrond een hoop mogelijkheden. Er is nu nog helemaal niets dus we kunnen zelf bepalen hoe we het gaan doen. Met prachtige luxe safaritenten en ruime kampeerplaatsen.

 

En nu is het zover. Ons bod is geaccepteerd en afgelopen week hebben we de overdrachtspapieren getekend.

Zelf gaan we in het huis naast de camping wonen, dit kunnen we huren. Een groot huis met voldoende ruimte om vrienden en familie te ontvangen en een heerlijk grote tuin met veel fruitbomen.

 

Ons avontuur gaat starten! Wat hebben we er zin in! En wat is het soms ook spannend! Na de kerst gaan we definitief over! Tot die tijd zijn we druk! Waarmee? Italiaans leren, alle financiering rond krijgen, ons Things to do in Nederland lijstje afwerken en nog veel andere dingen. Het gewone leven gaat ook nog even door, met school en werk!


Ruim een jaar geleden hebben we de eerste stap gezet, en nu is het bijna zover! We tellen af!

Contact

Wim-Martijn en Elsemarijn Tammenga

info@campingsempreverde.nl

0031 6 26949133 (Elsemarijn)

0031 6 40072530 (Wim-Martijn)