Omgeving

Regio

Camping Sempreverde ligt in de provincie Le Marche. Een stukje authentiek Italië, nog redelijk onontdekt en volgens kenners het best bewaarde geheim van Italië. Met aan de ene kant de stranden en aan de andere kant de bergen en daar tussen in een zeer afwisselend landschap van heuvels, groene dalen en prachtige stadjes op de heuvels.

 

Le Marche heeft vele historische bezienswaardigheden met veel kastelen, forten, archeologische opgravingen, eeuwenoude theaters en kerken.

 

Glossy

Bekijk ook eens onze Sempreverde Glossy voor veel informatie over de regio en heel veel leuke tips!

 

Dorpen en steden

San Lorenzo in Campo en Pergola liggen beiden op 5 minuten rijden van de camping. Mooie oude straatjes, gezellige marktjes en veel leuke plekjes om wat te eten en drinken. In Pergola is ook het bekende museum Bronzi Dorati te vinden met unieke bronzen beelden uit de Romeinse tijd.

 

In de vele dorpjes in de heuvels is het genieten van het echte Italiaanse leven, kleine straatjes en geweldige uitzichten.

 

In de omgeving vind je verder ook prachtige steden als Urbino, Corinaldo, Jesi en Fossombrone met eeuwenoude burchten, kerken en musea, straatjes om uren door heen te slenteren en vele restaurants en terrasjes.

 

Vanaf de camping kun je ook een heerlijke wandeling maken naar de prachtige plaats Pergola. De beek over, door het bos en de heuvels. Met prachtige uitzichten over de vallei, bergen en mooie plaatsjes. Een wandeling van 1 - 1,5 uur om vervolgens heerlijk te genieten van een terrasje in Pergola. En als je geen zin hebt om terug te lopen neem je lekker de bus terug want die stopt bij de camping.

 

Eten en drinken

Er zijn vele goede restaurants te vinden waar je puur Italiaans kunt eten en heerlijke wijnen uit de regio kunt drinken. Het prijsniveau ligt nog laag in deze regio. Le Marche is nog een vrij onbekende wijnstreek met veel kleine wijnhuizen met mooie, lokale en unieke wijnen. Op veel plekken kun je genieten van een heerlijke wijnproeverij maar ook een flesje wijn kopen of je eigen wijn tappen. We vertellen je graag de juiste adresjes.

 

Stranden, watervallen en poelen

De kust van Le Marche is 180 km lang en zandstranden, kiezelstranden en rotspartijen wisselen elkaar af. Op 30 minuten rijden bevinden zich de zandstranden van Marotta. Er zijn allerlei verschillende strandjes te vinden, met en zonder ligbedden. Ook zijn er vele horecagelegenheden bij de standen aanwezig. De kustplaatsen Fano, Senigallia, Pesaro en Ancona liggen in de buurt.

 

Vanaf de camping is er ook een busverbinding naar het strand.

 

Bij Cagli stroomt een rivier door een kloof met diverse watervallen en poelen. Hier kun je zelfs van de rotsen springen en duiken. In de buurt van Fossombrone heb je de Marmitte dei Giganti, prachtige kalksteen rotsen waar de rivier doorheen stroomt. Ook vind je hier in de buurt Gola di Furlo, een prachtige kloof die vroeger dienst deed als verbindingsweg voor de romeinen. Hier zijn mooie grindstranden en kun je in prachtig helder blauw water een duik nemen of picknicken. 

 

KinderOntdekRoutes

Om ook samen met kinderen te genieten van de prachtige omgeving hebben we een aantal KinderOntdekRoutes gemaakt. De routes gaan allemaal naar prachtige plaatsen en onderweg kunnen de kinderen opdrachten doen en spannende dingen ontdekken. We hebben de routes samen met onze eigen kinderen ontworpen. Ze zijn geschikt voor jonge en oudere kinderen. De verschillende routes ontvang je als gast gratis van ons!

 

Grotten van Frasassi

De bekende en zeer spectaculaire grotten van Frasassi bevinden zich op ongeveer 40 minuten rijden. Een gids leidt je rond door deze prachtige en adembenemende grotten, absoluut een bezoek waard. De grotten zijn de grootste opengestelde grotten van Europa en ook door de hoogte van de ruimtes zeer bijzonder.

 

Monte Catria

De Monte Catria is onderdeel van de Appenijnen. Met 20 minuten ben je in Frontone waar de lift naar de Monte Catria zich bevindt. De Monte Catria is 1702 meter hoog en biedt vele mogelijkheden voor mountainbikers en wandelaars. Een must voor de actieve vakantieganger. 

 

Overige activiteiten

In de omgeving zijn vele activiteiten te ondernemen. Zo kun je geweldige wandelingen maken, mountainbiken, raften, quad rijden, motor tourtochten maken, paardrijden en zijn er diverse outdoor klimparken. Ook zijn er meerdere grote aquaparken binnen een uur rijafstand.

 

Festivals en feesten

Gedurende het zomerseizoen worden er in de regio allerlei festivals en festiviteiten georganiseerd zoals het jaarlijkse truffelfestival in Pergola in oktober. Ook zijn er vele lokale markten waar o.a. verse streekproducten gekocht kunnen worden. In augustus vieren de Italianen ook vakantie en zijn er veel lokale dorpsfeesten.

 

Vliegvelden

Er zijn 2 vliegvelden in de buurt. Ancona ligt op een uur rijden, Bologna op 2 uur rijden. Vanaf Amsterdam, Eindhoven, Weeze en Brussel vertrekken verschillende vluchten van o.a. Ryan air en Transavia.

 

Huur auto’s zijn voordelig te huren. Vraag gerust om meer informatie over goede aanbieders.

 

Bekijk ook eens onderstaand filmpje gemaakt in de herfst. In alle seizoenen is het hier prachtig!

Contact

Wim-Martijn en Elsemarijn Tammenga

info@campingsempreverde.nl

0031 6 26949133 (Elsemarijn)

0031 6 40072530 (Wim-Martijn)