Vandaag een maand in Italië!

Vandaag is het alweer een maand geleden dat we aan kwamen in Italië. In deze blog onze hoogtepunten en uitdagingen.

 

Hoogtepunten:

1) De mensen hier

Wauw, wat zijn wij hartelijk ontvangen! En wat is iedereen aardig en behulpzaam! De buren, de eigenaar van het huis, de burgemeester, de makelaar, een Nederlands raadslid, de juffen op school, de moeders en kinderen op school, de mensen in de winkels en op straat, allemaal zijn ze aardig en willen ze ons aan alle kanten helpen. Ezra heeft al een aantal vriendjes op school en Marcus vandaag al zijn eerste kinderfeestje. Maar ook mailtjes en berichtjes van andere Nederlanders die hier in de omgeving wonen. Wat voelen we ons hier welkom! En steeds een beetje meer thuis!

 

2) De omgeving

De heuvels, bergen, zee, rivier, prachtige dorpjes, zonsondergangen en mooie sterrenhemel. Een echte vakantie omgeving. Maar wij WONEN hier! Elke dag genieten we van de prachtige omgeving en mooie uitzichten!

 

3) De plek waar we wonen

We wonen op een heerlijke plek. Met een enorme tuin en een paar schuren een echt paradijs voor de kids! Die zijn dan ook heel veel buiten. Ons huis komt steeds meer op orde en voelt als ons thuis. De camping grond ligt prachtig en binnenkort kunnen we aan de slag om de camping op te bouwen. Het is echt mooi hier!

 

Onze uitdagingen:

1) De kou

Wat was het hier soms koud de afgelopen maand! Na een prachtige eerste week met veel zon en heerlijke temperaturen kwam er veel sneeuw en vrieskou! Koud buiten is niet zo erg maar het was hier vaak ook heel koud binnen. Ons grote huis (350m2) met enkel glas is niet heel makkelijk te verwarmen. We stoken op hout en pellets maar regelmatig begaf onze spiksplinter nieuwe kachel het. Dus was het ook echt koud binnen.  We kijken erg uit naar het voorjaar en naar de warmte!

 

2) De combi kids en dingen doen

Het is niet altijd even handig om dingen te doen met 3 kids om je heen. Zowel afspraken buiten de deur waarbij je ze mee moet slepen of dingen in huis of op de camping die gedaan moeten worden. Ook nu de oudste 2 op school zitten blijft dit een uitdaging. Met een ondernemende dreumes van bijna 1,5 en 4x heen en weer naar school op een dag blijft het zoeken naar voldoende tijd om 'aan het werk' te kunnen. We kijken dan ook erg uit naar Sanne, onze aupair/oppas die ons vanaf half februari komt helpen!

 

De komende maand kunnen we eindelijk aan de slag met de opbouw van de camping! Leidingen en elektra aanleggen, bomen aanplanten, hekwerk plaatsen, tenten opbouwen en alles klaar maken om 1 mei open te gaan. Een heerlijke uitdaging, we hebben er zin in!

Contact

Wim-Martijn en Elsemarijn Tammenga

info@campingsempreverde.nl

0031 6 26949133 (Elsemarijn)

0031 6 40072530 (Wim-Martijn)