Wat een zomer!

Het zit erop! Hoewel er nog een hele gezellige nazomer aankomt zit ons eerste drukke hoogseizoen erop. En druk was het zeker. We hebben 6 weken lang helemaal vol gezeten. Zowel de camping als de 5 safaritenten en 2 belltenten. 

In juni was de camping al geopend natuurlijk maar waren we ook nog druk aan het bouwen. In juli waren we er dan eindelijk helemaal klaar voor.

 

Ons allereerste seizoen, graag delen we onze ervaringen met jullie. 

Want wat was het leuk! Wat hebben we veel aardige, gezellige en leuke gasten mogen ontvangen. Gezinnen met jonge kinderen, oudere kinderen en zelfs een hoop tieners. Maar ook jonge en oudere stellen en zelfs alleen reizende personen. Veel Nederlanders, regelmatig Belgen en een enkele verdwaalde Italiaan. Wat hebben we genoten van de gezellige pizza avonden op zondag. Waar onderlinge contacten werden gelegd en kinderen vriendschappen sloten. De wekelijkse beektochten met daarna heerlijke worstjes en marshmallows bij het vuur. Het enthousiasme van de kinderen die dagelijks spelen bij de beek, dammen bouwen, vissen vangen en zelfs een heuse slipper race. De heerlijke BBQ avonden, die elke keer weer veel meer voorbereiding vroegen dan we hadden bedacht maar waar vervolgens iedereen erg van genoot. De reacties van gasten op het werk dat we hebben verzet, blij waren met de prachtige safaritenten en belltenten en vooral veel complimenten over de heerlijke bedden. Gasten die genoten van de geweldige omgeving, mooie stadjes, heerlijke restaurants. De wekelijkse wijnproeverij bij de lokale wijnboer. Er waren zoveel geweldig mooie momenten. Zoveel gezellige avonden. We hebben er echt enorm van genoten!

 

Maar het eerste seizoen was natuurlijk niet altijd makkelijk. Het was ook het seizoen van:

- Extreme droogte en zelfs een echte hittegolf met temperaturen boven de 40 graden. En met een startende camping is er ook nog niet overal schaduw. Door de extreme droogte werd het gras steeds meer dor en het water in de beek steeds lager. Een paar buitjes zorgden gelukkig elke keer weer voor voldoende water in de beek. Met 40 graden de safaritenten poetsen is niet heel fijn en ook voor sommige gasten was de temperatuur echt te hoog.  Gelukkig was het grootste deel van het seizoen vooral heerlijk warm en was het genieten van stabiel zomerweer.

- Poetsen, poetsen, poetsen... zowel het sanitair gebouw als de tenten moeten natuurlijk goed schoongemaakt en gehouden worden.. Vooral als we veel tenten op de wisseldag moesten schoonmaken en klaar maken voor de nieuwe gasten was het echt hard doorbikkelen om gelukkig altijd op tijd klaar te zijn voor de volgende gasten.

- Teleurstelling..  niet iedereen was altijd helemaal tevreden, hadden andere verwachtingen, of konden niet goed tegen de warmte.. Voor ons soms ook moeilijk want wat willen we graag dat iedereen geniet en een heerlijke vakantie bij ons heeft. Gelukkig hebben we veel tips en feedback gekregen waar we echt wat mee kunnen en die we meenemen ter verbetering voor het volgende jaar.

- Combinatie gezin en camping.. gingen de oudste 2 kids in juli in de ochtenden nog naar de zomerschool, in augustus waren ze hele dagen thuis. Een goede verdeling van aandacht vinden is dan nog niet altijd makkelijk. Maar wat hadden we een geweldige en super flexibele aupair en wat hebben de kinderen het goed gedaan! Uiteindelijk vonden we een goede verdeling en konden we toch ook veel tijd met de kids door brengen.

- Vermoeidheid.. wat waren we soms moe. Wat waren de dagen soms lang en vol. Wat was het soms moeilijk om op te staan. En tegelijkertijd.. het was het helemaal waard. Dubbel en dwars.

 

Wij gaan nog genieten van een heerlijke nazomer. Met opnieuw veel gasten waarvan we hopen dat we ze een heerlijke tijd mogen bezorgen. 

 

We kijken terug op een enorm goed eerste seizoen, we zijn dankbaar en trots! En een beetje moe, maar bijslapen dat komt nog wel!

 

Contact

Wim-Martijn en Elsemarijn Tammenga

info@campingsempreverde.nl

0031 6 26949133 (Elsemarijn)

0031 6 40072530 (Wim-Martijn)