Dankbaar - Terugblik op 1 jaar Italië!

Een jaar lang heb ik uitgekeken naar het schrijven van deze blog. Want dan zat het eerste jaar erop en hadden we het overleefd! Vaak bedacht ik wat dan de titel zou zijn: 'Yes, we leven nog!' of 'Wat was het een mooi eerste jaar'. Maar terug kijkend op het afgelopen jaar past er maar 1 titel: Dankbaar!

 

Wat hebben we enorm veel om dankbaar voor te zijn, wat is ons eerste jaar boven verwachting goed verlopen!

 

Toen we een jaar geleden begonnen met het opbouwen van onze camping wisten we dat het niet makkelijk ging worden en dat we veel werk te verzetten hadden. Maar wat was het veel zwaarder en veel meer werk dan we ooit hadden kunnen bedenken. Maanden lang hebben we enorm hard gewerkt, waren er veel tegenslagen maar is het ongelooflijk dat het uiteindelijk toch gelukt is om onze camping op tijd te openen! We zijn zo blij en dankbaar dat het gelukt is!

 

Dankbaar zijn we ook voor de vele geweldige gasten die we mochten ontvangen. Zoveel mensen die mochten genieten van deze plek, de gezellige avonden, de heerlijke beek en de prachtige omgeving! Dankbaar ook dat we voor het komende seizoen al zoveel nieuwe reserveringen hebben en een heel aantal weken al volgeboekt zijn!

 

Dankbaar zijn we voor onze deelname aan Ik Vertrek en de prachtige uitzending in november! Wat is het bijzonder om de eerste maanden zo mooi vast gelegd te hebben en wat hebben we veel mooie reacties gehad. 

 

Dankbaar zijn we voor onze kinderen. Wat hebben zij zich snel en super goed aangepast. Ze genieten van het leven hier, de ruimte, het heerlijke klimaat. Op school gaat het ontzettend goed en ook spreken ze al erg goed Italiaans. Ze voelen zich hier helemaal thuis. En daar waar we in Nederland nog een week abonnement hadden op een bezoek aan de huisarts zijn ze het afgelopen jaar niet een keer ziek geweest!

 

Dankbaar zijn we voor elkaar. Samen als stel zoiets kunnen neerzetten is zo gaaf. Samen werken, bouwen aan een bedrijf, samen ons nieuwe leven opbouwen. En nee, het is echt niet altijd makkelijk, leuk en gezellig. Maar samen delen van een visie, een droom en deze uitwerken is wel heel mooi!

 

Dankbaar zijn we ook voor het gevoel van thuis te zijn hier in Italië! De afgelopen 2 weken waren we in Nederland en hadden we een geweldige tijd. Maar donderdag waren we echt weer thuis! Zo voelt het voor ons en voor onze kinderen. Heerlijk de zon, de ruimte, vuurtjes stoken, popcorn maken, muziek draaien! Onze camping, ons huis, ons thuis!

 

Dankbaar zijn we voor zoveel geweldige mensen om ons heen. In Italië, in Nederland en daar buiten. Veel lieve familieleden en vrienden zijn ons al komen bezoeken, hebben geholpen, leven mee, denken aan ons. Hier in Italië  hebben we ontzettend lieve buurtjes naast ons wonen waar we een goede band mee hebben en ook goede en betrouwbare mensen om ons heen zoals de makelaar, boekhouder, aannemer etc. 

 

En ja, het afgelopen jaar waren er ook vele frustraties. Over de enorme bureaucratie hier, dat alles zo lang duurt, het vaak moeilijk is om duidelijkheid te krijgen. Mensen die afspraken niet nakomen, de lange wachttijden, kosten die veel hoger uit blijken te vallen. Of over het feit dat onze kachel vaak kapot is in de winter en we daardoor een koud huis hebben en soms geen warm water. Frustraties omdat onze kinderen ook in Italië geen goede slapers zijn en we daardoor bijna nooit een nacht goed doorslapen.  Frustraties over het nog niet helemaal goed spreken van de taal waardoor het soms moeilijk is om duidelijk te maken wat je wilt of nodig hebt. Of omdat niet alles goed gaat tijdens de bouw, je tijd te kort komt, je nergens kan kopen wat je nodig hebt. 

 

Echt het afgelopen jaar was niet het makkelijkste jaar maar misschien wel het mooiste en uiteindelijk ook heel succesvol.

 

En daarom zijn we boven alles onze Hemelse Vader dankbaar voor zo ongelooflijk veel zegen! Hij ging voor ons uit en was erbij!

 

2017: Het was een rollercoaster, zwaar, emotioneel, prachtig!

2018: We kijken uit naar zoveel nieuwe kansen, mogelijkheden, dromen! 

 

Wij wensen jullie allemaal een fantastisch 2018!

 

 

 

Contact

Wim-Martijn en Elsemarijn Tammenga

info@campingsempreverde.nl

0031 6 26949133 (Elsemarijn)

0031 6 40072530 (Wim-Martijn)