Missen

Eind deze maand wonen we alweer 2 jaar in Italië…. Wat is de tijd omgevlogen!

Regelmatig krijgen we de vraag: wat missen jullie nu het meest?

Het ligt er natuurlijk wel een beetje aan wie en wanneer je deze vraag stelt. In de zomer missen we niet zoveel. Nu in de winter is dat wat meer.

 

Ezra en Marcus missen, zeker in de winter, de binnenspeeltuin het meest. Ook missen ze vlokken en hagelslag en soms ook hun familie.

Noël heeft geen idee wat Nederland is en mist daarom ook niet echt iets. Hij was pas 16 maanden toen we verhuisden en heeft hier geen herinneringen aan.

 

Als je het aan ons vraagt dan is er 1 woord wat er dan boven komt: gemak.
Gemak in alle soorten. Het gemak van de Action, Hema en AH, de binnenstad met alle winkels dichtbij. Het gemak van een grote bouwmarkt waar ze alles hebben wat je zoekt.

 

Wij wonen op het platteland van Italië. Een prachtige omgeving maar in heel veel dingen ga je 30 tot 50 jaar terug in de tijd in vergelijking met Nederland. Hier heb je nog heel veel kleine winkeltjes en overal kun je wel iets vinden wat je nodig hebt maar nergens vind je alles. De smaak en mode wijkt ook behoorlijk af van wat wij mooi vinden waardoor we toch wel veroordeeld zijn tot online shoppen. Ook kun je in de supermarkten vooral Italiaanse producten krijgen om Italiaans eten te maken. Maar als je hier wat langer woont is het ook wel eens lekker om Mexicaans, Aziatisch of wat dan ook te koken. Helaas kun je dit soort producten hier eigenlijk niet vinden, zelfs niet bij de grote supermarkten!

 

Ook missen we het gemak van zomaar een warm huis. Laatst las ik: ‘als iedereen de thermostaat op 19 graden zou zetten zou dit enorm schelen in uitstoot’. 19 graden in huis, daar dromen we alleen maar van in de winter! Doordat ons huis niet geïsoleerd is en verwarmd wordt met een hout kachel zijn we al blij als het rond de 17 graden is in huis, over de slaapkamers (waar niet gestookt wordt) nog maar te zwijgen!

 

Of het gemak van een gedigitaliseerde wereld (hier alles nog op papier), overzichtelijke procedures (hier maar net afhankelijk van wie wat zegt) en goed georganiseerde gezondheidszorg.

 

En natuurlijk missen we onze familie en vrienden. Je spreekt niet zomaar even gemakkelijk af. Even een bakkie doen, een drankje in de stad, een middagje afspreken is er helaas niet bij. Gelukkig hebben we door alle sociale media veel contact en zijn al veel vrienden en familie bij ons op bezoek geweest!

 

En toch.. ondanks dat we best wel eens wat missen van ons ‘oude leven’ zouden we niet meer willen ruilen! De enorme ruimte die we hier hebben, de mogelijkheden voor onze camping, de geweldige plek en vakantie omgeving waar in we wonen, het heerlijke klimaat…! We hebben hier al veel mensen leren kennen waardoor we ook hier een sociaal leven opbouwen. Zo hebben we gisteren met Nederlanders én Italianen Sinterklaas gevierd! Met pasta en bitterballen!

Met de jongens gaat het heel goed op school en ze hebben al veel vriendjes. Ook zij genieten enorm van het leven hier en alle ruimte om hen heen.

 

En gelukkig hoeven we ons deze winter ook niet te vervelen. We zijn druk bezig met het opbouwen van de Safaritenten DeLuxe en Cosy. De vlonders en tenten bouwen. De nieuwe inrichting bedenken, bedden, wanden, keukens en kasten bouwen. Heerlijk ook om weer te bouwen en ook deze tenten worden weer super mooi!

 

Wij vermaken ons wel en zijn lekker druk tot de opening van het nieuwe seizoen op 19 april 2019!

 

Contact

Wim-Martijn en Elsemarijn Tammenga

info@campingsempreverde.nl

0031 6 26949133 (Elsemarijn)

0031 6 40072530 (Wim-Martijn)