Samen!

 

3 jaar geleden. Het is pas 3 jaar geleden... of alweer 3 jaar…

Voordat we naar Italie verhuisden hadden we beiden een leuke baan. Wim-Martijn werkte fulltime, ik parttime en was de andere dagen thuis met de kinderen. We hadden een heerlijk huis en in het weekend deden we boodschappen en het huishouden, gingen we naar het bos of park, naar de kerk en op bezoek bij vrienden en familie. En op maandag begon het weer van voor af aan. Ezra ging naar school, Marcus en Noël waren nog thuis en gingen naar het kinderdagverblijf op de dagen dat we beiden werkten. Een heel gewoon leven, intensief met 3 jonge kids maar ook een gelukkig leven.

 

Nu 3 jaar later...

Inmiddels gaan onze 3 jongens 5 dagen in de week van 8.00 t/m 16.00 uur naar school. Alledrie, ook onze jongste van 4 jaar! Ezra heeft 2x per week saxofoonles en Marcus en Noël hebben 2x per week zwemles. In het weekend doen we leuke dingen met elkaar en spreken we af met vrienden. 

 

Tot zover nog steeds een heel normaal leven. Maar daar houdt het dan ook echt bij op.

 

Wim-Martijn en ik zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar samen (nou ja bijna dan). We hebben beiden geen baan meer maar samen een eigen bedrijf. Een heel bijzonder bedrijf. Ons leven is nu verdeeld in 3 seizoenen. Winter, Zomer en Voor- en Naseizoen.

 

In de Zomer is het vooral keihard werken en maken we dagen van 16/18 uur. Als je de afgelopen maanden op onze camping bent geweest heb je waarschijnlijk gezien dat we een super strakke taakverdeling hebben. Zo maakt Wim-Martijn altijd het sanitairgebouw schoon en doe ik de meeste aankomsten. Ook doe ik de administratie en vervangt Wim-Martijn de gasflessen wanneer deze leeg zijn.

 

In het Voor- en Naseizoen hebben we vaak iets meer rust. Maar ook dan werken we keihard en samen. Ook dan hebben we een goede taakverdeling, doet Wim-Martijn bijvoorbeeld al het onderhoud en groen op de camping en draai ik de Baby- en Peuterochtenden.

 

Inmiddels zitten we midden in onze 4e Winter. Voor het eerst ook een beetje een rustperiode voor ons. We hebben genoeg te doen maar er zit niet enorm veel druk achter. We komen voor het eerst weer toe aan tijd voor sporten of een hobby. We hebben onze eerste(!) Playstation gekocht voor onze gezamenlijke hobby: FIFA spelen!

 

Het is heel bijzonder en gaaf om zo intensief samen te werken als stel. Samen een bedrijf bouwen waar zoveel mensen van genieten, wat goed loopt en wat zoveel mooier is geworden dan wij hadden gehoopt en verwacht. Samenwerken geeft natuurlijk ook spanning en ook wij maken ruzie. We zijn het echt niet altijd met elkaar eens (vaak niet) maar dat is uiteindelijk ook onze kracht. Tegenpolen trekken aan, gelukkig maar!

 

We voelen ons enorm dankbaar dat we dit samen mogen bouwen. Soms letterlijk met spierkracht vlonders en tenten bouwen, soms figuurlijk door het maken van nieuwe plannen. We weten dat we dit niet allemaal uit eigen kracht doen maar voelen ons zo gezegend door onze Hemelse Vader!

 

Ons leven is totaal anders dan 3 jaar geleden: Intenser, rauwer, mooier, pittiger, echter, beter.

 

We hebben nog zoveel plannen voor de komende jaren. Mooie dingen die we willen bedenken  bouwen en realiseren. We zien uit naar nog veel meer nieuwe gezellige gasten, groot en klein, die komen genieten van een heerlijke vakantie! Maar nu eerst rust, bijkomen, opladen!

 

En mocht je nou bang zijn dat we ons gaan vervelen de komende maanden dan kunnen we je gerust stellen. Met het maken van 20 hangmatten, bouwen van 2 XS Safaritenten, onze nieuwe BuitenHut, het betegelen van het sanitairgebouw, aanplanten van nieuwe bomen en maken van een extra speeldorp hebben we gelukkig genoeg te doen!

 

Vanaf 25 april zijn wij er weer helemaal klaar voor! Samen!

Contact

Wim-Martijn en Elsemarijn Tammenga

info@campingsempreverde.nl

0031 6 26949133 (Elsemarijn)

0031 6 40072530 (Wim-Martijn)