Dit was 2022!

De vorige blog met titel: 'Het meest onverwachte jaar ooit!' is alweer 2 jaar oud. Hoogste tijd voor een nieuwe blog en wat is nu beter dan deze aan het einde van het jaar te schrijven. In deze week kijken we altijd even terug omdat het ook precies onze verhuisweek was 6 jaar geleden. Ook kijken we als gezin vooruit en schrijven we met elkaar onze nieuwe plannen voor 2023 op.

 

2022 was een heerlijk seizoen. Eindelijk weer zonder beperkingen en we openden dan ook knallend met een geweldige meivakantie. Het was super gezellig met als hoogtepunt de Bonte Avond waarin veel kinderen dansten, zongen en trucs deden.

 

De Baby en Peuterweken in juni waren zo leuk. We waren helemaal volgeboekt, zowel alle Safaritenten als de Kampeerplaatsen, waardoor het gezellig druk was. Het blijft heerlijk om al die kleintjes te zien spelen, ontdekken en genieten. De Speelochtenden waren een groot succes met soms wel 28 kindjes die kwamen spelen terwijl hun ouders genoten van wat tijd voor hen samen. Zoë en Gwen, 2 meiden uit Nederland, kwamen ons de hele maand helpen, deden allerlei leuke activiteiten en pasten vaak 's avonds op zodat ouders even samen uit eten konden, zo fijn die extra hulp. Ook kwam in juni onze fotograaf en vriendin een week op de camping. Ze maakte prachtige foto's van de camping maar ook familyshoots met veel van onze gasten. Mooie straatjes, ondergaande zon, vakantiestemming, het zijn echt geweldige foto´s geworden.

 

Het hoogseizoen was minstens zo fijn. De BuitenBios, MegaVerstoppertje met de hele camping, avonden Weerwolven, heel veel goud zoeken, visjes vangen, voetballen en hele dagen zwemmen in de rivier of het zwembad. Vrienden maken, ontdekken, BBQen, ijsjes eten, slenteren door de straatjes van Italiaanse dorpjes, uit eten, naar het strand. Vakantie vieren en heel veel mooie herinneringen maken. Dat is waar het uiteindelijk om gaat. Tijd samen, opladen, nieuwe dingen ontdekken. En natuurlijk was het niet alleen maar altijd mooi. Was er soms ruzie of gedoe. Was er een stortbui met hagel na lange tijd van droogte die de halve camping onder water zette. Waren er bezoekjes aan de 1e hulp, de garage om auto pech. Waren het soms lange lange dagen en korte nachten. Maar o het was het allemaal weer waard. Om op 3 september de camping te mogen sluiten en te weten dat er weer zoveel mensen echt genoten hadden van een heerlijke vakantie en vol nieuwe energie en inspiratie weer naar huis zijn gegaan. 

 

5 september vertrokken we voor een weekje naar Nederland. Een prachtige bruiloft, familie bezoekjes, varen op een bootje in Giethoorn en genieten op een terrasje van de bitterballen.

 

Een paar dagen na thuiskomst was de bizarre avond van 15 september. Extreem heftige regenval zorgde voor verwoesting in de hele regio. Rivieren die in heel korte tijd extreem ver buiten de oevers traden, bomen die werden meegesleept. In heel korte tijd werd een deel van de camping verwoest. Een groot deel van de speeltuinen en vooral ook onze prachtige BuitenHut werden meegevoerd door het water. Gelukkig bleven de Safaritenten en ons huis gespaard. Op andere plekken was de schade veel groter. Heel veel gezinnen in de regio werden dakloos doordat hun huis totaal verwoest is door het water. 13 mensen zijn overleden, waaronder kleine Mattia, 8 jaar, van onze school. Door een vloedgolf uit de handen van zijn moeder geslagen, zo afschuwelijk. Pas 8 dagen later werd zijn lichaampje terug gevonden.

Zo'n gebeurtenis zet alles op zijn kop en heeft diepe indruk op ons gemaakt. Het relativeert alles en maakt je bewust.

 

En toch zien we ook herstel. Waar een dikke laag slik lag, groeit nu weer gras. Waar verwoesting was, staan weer nieuwe speeltuinen. Wegen en bruggen worden hersteld, ook de natuur herstelt zichzelf.

Het leven gaat door, ook na zo'n gebeurtenis. Schouders er onder en vooruit. De camping wordt nog mooier dan het al was, nieuwe speelplekken worden gecreëerd, er komt een nieuwe BuitenHut. Ook in 2023 zullen er weer heel veel kinderen en hun ouders genieten van deze heerlijke plek!

 

En we hebben weer veel mooie plannen voor het nieuwe jaar! Zo komt deze zomer onze fotograaf Willeke Noort voor langere tijd naar de camping om o.a. familyshoots te doen voor onze gasten, later hierover meer! Ook zijn we de CampingApp aan het vullen met leuke nieuwe tips en uitjes en hebben we natuurlijk weer de Baby en Peuterweken in juni. De nieuwe speeltuinen worden echt heel tof! Grote zandbakken met speelhuisjes, zandtakel en glijbaan, een hele gave ijsbar, duikelstangen, schommels en zelfs een echte nestschommel.

 

Al met al kijken we met heel veel dankbaarheid terug op 2022. Door de gebeurtenissen in september, maar ook alle andere dingen die spelen in de wereld, realiseren we ons extra hoe kwetsbaar het leven kan zijn en hoe dankbaar we mogen zijn dat we elke avond onze kinderen in bed kunnen stoppen. Dat we elkaar hebben als gezin, dat we op deze prachtige plek mogen wonen, lieve vrienden en familie hebben en een Hemelse Vader die voor ons zorgt. Vol vertrouwen gaan we dan ook 2023 tegemoet, we kijken uit naar een mooi jaar en een heerlijk zomer seizoen met jullie, onze geweldige lieve gasten! Een seizoen vol zon, spelende kinderen, BBQende ouders en af en toe wat gedoe! Tot in 2023!

Contact

Wim-Martijn en Elsemarijn Tammenga

info@campingsempreverde.nl

0031 6 26949133 (Elsemarijn)

0031 6 40072530 (Wim-Martijn)